Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή

Στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:51

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού δημοσίου το οποίο εκπροσωπεί ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας με την Επιτροπή Μεταφορών της Ε.Ε. για το μέλλον των Ολυμπιακών αερογραμμών.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης, το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας, καθώς και την πρόοδο στην ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου του Ελληνικού Δημοσίου για ρεαλιστική λύση, καθώς και οι πιθανές εναλλακτικές, υπό το πρίσμα των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της Ελλάδας για το ζήτημα της Ολυμπιακής.

Από την πλευρά της Επιτροπής και ειδικά του επιτρόπου κ. Ζακ Μπαρό, όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δόθηκε έμφαση στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πλημμελή συμμόρφωση με την Απόφαση της Επιτροπής του 2002 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, που επέβαλε στην Ελλάδα την άμεση και αποτελεσματική ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων από την εταιρεία.

Η οριστική μορφή που θα λάβει το νέο επενδυτικό σχήμα και η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό εξαρτώνται, όπως είναι φυσικό, και από την πορεία των συνομιλιών με τις Βρυξέλες αφού ιδιαίτερα κρίσιμο αναδεικνύεται το θέμα των οφειλόμενων ποσών από την Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα