Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΝ με τον γ.δ. του υπ. Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 13:29

Με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ανατόλι Γιανόφσκι, συναντήθηκε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Γιανόφσκι είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συναντήσεις των τριών χωρών, Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, για την προώθηση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία υλοποίησης του έργου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και συμφωνήθηκε τα δύο μέρη να δραστηριοποιηθούν ακόμη εντονότερα στο επόμενο διάστημα για τη επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου αυτού.

Μαζί με τον κ. Γιανόφσκι στην Ελλάδα μετέβησαν εκπρόσωποι των ρωσικών εταιριών TNK-BP, Rosneft και Gazprom (Sibneft), οι οποίοι είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοπραξίας ΔΕΠ-ΘΡΑΚΗ, η οποία θα συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς στην προώθηση της κατασκευής του έργου αυτού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, η συνάντηση έγινε μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα και τα δύο μέρη συμφώνησαν στις κινήσεις του επόμενου διαστήματος για την προώθηση της υλοποίησης του έργου, ενώ συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας να γίνει εντός του Απριλίου στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα