UniCredit: Ενδιαφέρον για εξαγορά της Commerzbank

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:55
UPD:14:57
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Περιζήτητη φαίνεται να είναι τελικά η Commerzbank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της έχει εκδηλώσει η UniCredit.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερα οι πηγές η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά για την Commerzbank, αν οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας με την Deutsche Bank καταρρεύσουν. 

Όπως εξηγούσαν δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει σφήνα στις συνομιλίες, που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη μεταξύ των δύο μεγάλων τραπεζών της Γερμανίας. Ωστόσο αν τελικά αυτές δεν ευοδοθούν μπορεί να κάνει την κίνησή της.

Αναλυτές σχολίαζαν μάλιστα στο Reuters πως μία συγχώνευση των UniCredit και Commerzbank θα είχε μάλλον περισσότερο νόημα από εκείνη των δύο γερμανικών τραπεζών- η οποία άλλωστε συναντά την αντίθεση μετόχων, εργαζομένων, αλλά και της επιτροπής σοφών της γερμανικής κυβέρνησης. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες για ενδιαφέρον συγχώνευσης της UniCredit με την γαλλική Societe Generale. Ωστόσο αυτό το σενάριο δεν προχώρησε τελικά ποτέ.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα