Τι ανέκοψε το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:43
UPD:14:50
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ανεκόπη σήμερα, Πέμπτη, το ράλι τεσσάρων ημερών, που είχε οδηγήσει τις ευρωπαϊκές μετοχές σε υψηλά σχεδόν οχτώ μηνών. Οι επενδυτές εξακολουθούν να αισιοδοξούν ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε.- Κίνας θα αποδώσουν καρπούς άμεσα, ενώ περιμένουν πια και ότι η Βρετανία θα οδηγηθεί σε ένα πιο μαλακό Brexit. Ωστόσο τα άκρως απογοητευτικά μακροοικονομικά δεδομένα βαραίνουν αυτή τη φορά περισσότερο στη ζυγαριά τους. 

Στη Γερμανία οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν απροσδόκητα μεγάλη πτώση τον Φεβρουάριο, τη μεγαλύτερη εδώ και δύο χρόνια, ενώ πληροφορίες θέλουν την Ιταλία να αναθεωρεί και επισήμως προς τα κάτω την εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβει μέτρα ή θα δει το έλλειμμά της  να σκαρφαλώνει πάνω από το 2,04% του ΑΕΠ, που έχει συμφωνήσει. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει πτώση 0,3%. Ελαφρές απώλειες από 0,2% έως 0,4% καταγράφουν οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα μόνο ο DAX στη Φραγκφούρτη. Ενισχύεται 0,3%, χάρη σε ένα τραπεζικό ράλι. 

Η Commerzbank βλεέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 3% καθώς φέρεται να αποτελεί στόχο εξαγοράς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Deutsche Bank για συγχώνευση. Οι επενδυτές θεωρούν πως το να περάσει στον έλεγχο μίας άλλης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας θα είναι μάλλον καλύτερη λύση από το να ενώσει δυνάμεις με την δοκιμαζόμενη γερμανική ανταγωνίστριά της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα