Ομόλογα: Νέα χαμηλά μηνός για την απόδοση του 10ετους

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:17
UPD:14:19
shutterstock

Νέα μικρή αποκλιμάκωση παρουσιάζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων,  καταγράφοντας έτσι νέο χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων. Στις 14:10 μμ η απόδοση του ομολόγου αναφοράς δεκαετούς διάρκειας υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης ή 0,65% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο 3,63%. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς εξακολουθεί να κινείται λίγο κάτω από το μηδέν, καθώς τα νέα ζοφερά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία ήρθαν να αντισταθμίσουν την αισιοδοξία για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας και ένα πιο μαλακό Brexit. Οι επενδυτές επιστρέφουν έτσι στο καταφύγιο των ομολόγων της Ευρωζώνης. 

Η απόδοση του 10ετους Bund διαμορφώνεται στο -0,008%. Την Τετάρτη είχε αυξηθεί κατά πέντε μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς η αισιοδοξία στις αγορές είχε κατευθύνει τους επενδυτές στις μετοχές. 

Πτώση τριών μονάδων βάσης παρουσιάζει η απόδοση του γαλλικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας και διαμορφώνεται στο 0,36%. Ανάλογη πτώση και για την απόδοση του ισπανικού δεκαετούς στο 1,10%. Με οριακή πτώση η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού κινείται στο 2,53%, ενώ στο σύνολό τους οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης  υποχωρούν κατά 1 έως 3 μονάδες βάσης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα