Στο κόκκινο το Χ.Α., με ΕΛΠΕ σε ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 13:46
UPD:13:51
SOOC/Nikos Libertas

Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για το πλειοψηφικό μερίδιο των ΕΛΠΕ να έχει ρίξει τη σκιά του. Αν και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης ανακάμπτουν δυναμικά, τα «βαριά χαρτιά», μεταξύ των οποίων και η μετοχή των ΕΛΠΕ, ωθούν προς τα κάτω τον δείκτη. 

Στις 13:40 μμ ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση της τάξης του 0,3% στις 747,5 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 2,13%, ενώ της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,55%. 

Ο τραπεζικός δείκτης στον οποίο είναι σταθερά στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών κινείται και αυτός σε αρνητικό έδαφος, μετά το ράλι των προηγούμενων ημέρων και παρά το θετικό μήνυμα, που έστειλε σήμερα η Moody's με το σχόλιό της για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και την απεξάρτηση των τραπεζών από τον ELA. Καταγράφει πτώση 0,65%. 

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της ημέρας είναι τα ΕΛΠΕ, με τη μετοχή τους να παρουσιάζει απώλειες 4,5%. Η αποτυχία να εξασφαλιστούν δεσμευτικές προσφορές για το μερίδιο 50,1%, που τίθεται προς πώληση, προκαλεί έντονο προβληματισμό. Είναι από τις πλέον σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, ωστόσο εδώ και καιρό η Κομισιόν εμφανιζόταν επιφυλακτική για την έκβαση του διαγωνισμού, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής στο δεύτερο γύρο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα