Αλογοσκούφης: Θέλουμε την Ελλάδα σε κάθε σπίτι του εξωτερικού

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 17:51

Περισσότεροι από 100 κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών αλυσίδων τροφίμων και ποτών, δικτύων διανομής και αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι γεύσης και οίνου γνώρισαν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, για πρώτη φορά οργανωμένα και συστηματικά.

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και Βιομηχανίας Τροφίμων - Οίνων - Ποτών τίμησαν ανώτατα στελέχη μεγάλων αλυσίδων super markets, δυναμικοί αγοραστές, εκπρόσωποι δικτύων διανομής και δημοσιογράφοι γεύσης και οίνου από τα εγκυρότερα κλαδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα από τις οκτώ μεγάλες αγορές στόχους (ΗΠΑ, Καναδάς Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία, Κορέα, Ιαπωνία).

Αντίστοιχα, 100 αντιπροσωπευτικές ελληνικές επιχειρήσεις, επιλεγμένες από τους θεσμικούς φορείς τους, καθώς και εκπρόσωποι Συνδέσμων του κλάδου Τροφίμων Οίνων και Ποτών είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η γνωριμία που θα οδηγήσει τα ελληνικά προϊόντα στις επιλεγμένες αγορές.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε: «Η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΟΠΕ αποσκοπεί στη συνεπή και την ενεργό προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης στο εξωτερικό. Εντάσσεται η προσπάθεια αυτή, στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής για την εξωστρέφεια... Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Το 2005 οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 13,1% σε σχέση με το 2004. Τον Ιανουάριο του 2006 αυξήθηκαν κατά 15,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005. Συνεχίζουμε και εντείνουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Και έχω την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει... Θέλουμε την Ελλάδα σε κάθε σπίτι του εξωτερικού».

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και Βιομηχανίας Τροφίμων - Οίνων - Ποτών ανήκει στην ευρύτερη ομάδα πρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομίας και του ΟΠΕ «Kerasma» με αποστολή την προώθηση των ελληνικών ποιοτικών τροφίμων, οίνων και ποτών, μέσω της γαστρονομίας και του τουρισμού της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα