Μαίνεται ο «πόλεμος» Τραμπ- Πάουελ: «Υποθέτω σε φορτώθηκα για τα καλά»

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 06:30
UPD:06:39
REUTERS/CARLOS BARRIA

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ευθέως τη Federal Reserve ότι ανακόπτει τη δυναμική της οικονομίας και των αγορών, παρά την πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας να κάνει δύο κινήσεις, που ο ίδιος ζητούσε: Να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων και να σταματήσει τη συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου της. 

Μόνο την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής της FED, Tζερόμ Πάουελ, σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις. Είπε σε Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, ψηφοφόρους και προσωπικό του Λευκού Οίκου ότι εάν δεν είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις επιτοκίων η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα ήταν πολύ ταχύτερη και το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ χαμηλότερο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, που επικαλείται πηγή, που άκουσε η ίδια τα σχόλια σε μία από τις τρεις περιπτώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν εξαιρετικά σκληρός στους χαρακτηρισμούς του για τον Πάουελ, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, που τον συνέστησε για τη θέση. «Ο Μνούτσιν μου έδωσε αυτόν τον τύπο» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε επίσης ότι σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Πάουλε, του είπε: «Υποθέτω σε φορτώθηκα για τα καλά». 

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε κανένα σχόλιο να κάνει για το δημοσίευμα. Πάντως, αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει την άποψη του Τραμπ για το πώς ενεργεί ο Πάουελ σημείωσε πως δεν θα τον εξέπληττε εάν ο μεγιστάνας πράγματι είπε αυτό που αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: Wall Street Journal

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα