Ομόλογα: Σε χαμηλά μηνός οι αποδόσεις

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 19:31
UPD:19:33
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Κλίμα ευφορίας στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, με τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε χαμηλά μηνός, στον απόηχο δημοσιεύματος του Bloomberg ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποπληρώσει ενωρίτερα μέρος των οφειλών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό χρέος κράτησε και σήμερα σε υψηλά επίπεδα τον όγκο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ.

Η απόδοση του νέους 10ετούς ομολόγου(λήξης τον Μάρτιο του 2029) υποχώρησε στο 3,68%, με το περιθώριο(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 373 μονάδες βάσης. Στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, η απόδοση του ομολόγου λήξης το 2022 υποχώρησε στο 1,91% και του πενταετούς(λήξης το 2024) στο 2,92%. Αποκλιμάκωση και στην απόδοση του επταετούς ομολόγου(λήξης το 2025), υποχωρώντας στο 2,92%.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των επενδυτών, που αναζητούν ευκαιρίες για υψηλότερες αποδόσεις, σε μια εποχή που σχεδόν το ήμισυ των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν επιτόκιο κάτω του μηδενός.

Στην ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 48 εκατ. ευρώ, από 32 εκατ. ευρώ της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς, με το επταετές ομόλόγο να προσελκύει τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα(15 εκατ. ευρώ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα