BW Group: Ενδεχόμενο πώλησης μετοχών του offshore σκέλους

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 09:12

ΣΤΗΝ μετοχών των offshore εγκαταστάσεων πετρελαίου, θα προχωρήσει η BW Group Ltd., σύμφωνα με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο, Helmut Sohmen, καθώς οι παραγωγοί, αντλούν πετρέλαιο σε πιο βαθειά νερά.

Η δημόσια εγγραφή, BW Offshore, πιθανολογείται στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα τον Sohmen, 66 ετών. Το σκέλος που εδρεύει στο Οσλο, διαχειρίζεται έναν στόλο από οκτώ τάνκερ, που μετατρέπονται σε πλατφόρμες για την άντληση πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα.

Η BP Plc, η Chevron Corp. και άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών ενδέχεται να δαπανήσουν έως 34 δισ. δολ. την επόμενη πενταετία, για παραγωγή ανάλογη των τμημάτων της BW Offshore. Τα πλοία-πλατφόρμες της BW Group, μπορούν να αποθηκεύσουν και να φορτώσουν πετρέλαιο στα τάνκερ της, χωρίς το κόστος των αγωγών και να καταστούν πιο κατάλληλες για πετρελαιοπηγές ακόμα πιο βαθειά στη θάλασσα.

Η BW Group αγόρασε τις offshore δραστηριότητες της World- Wide Shipping, το 2003, που ξεκίνησαν στο Χονγκ Κονγκ από τον πεθερό του Sohmen, το 1955 και εξαγοράστηκαν από την Bergesen d.y. ASA με έδρα το Οσλο και σήμερα δραστηριοποιείται στις θάλασσες της Μαυριτανίας, της Νιγηρίας, στη Γουϊνέα στη Δ. Αφρική, τη Ν. Ζηλανδία και το Μεξικό.

Η ΒW Group, με έδρα τη Βερμούδα, πρώην Bergesen Worldwide, άντλησε τον Οκτώβριο 643 εκατ. δολ., όταν πούλησε 40% των μετοχών της στην Bergesen Worldwide Gas ASA, τη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια τάνκερ φυσικού αερίου στον κόσμο. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 13% από τη δημόσια εγγραφή και έκλεισαν στις 17 Μαρτίου στις 93 νορβηγικές κορώνες η μία (14,19 δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα