Καμπανάκι Ε.Ε. προς τους G20: Ο εμπορικός πόλεμος απειλεί την ανάπτυξη

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 18:03
UPD:18:05
SOOC/Alexandros Michailidis

Με τα «γκρίζα σύννεφα» πάνω από την Ευρωζώνη να πυκνώνουν, επισκιάζοντας και την παγκόσμια οικονομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απευθύνει ηχηρή προειδοποίηση προς τις χώρες του G20 ότι οι εμπορικές εντάσεις θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη και χρειάζεται να αντιμετωπισθούν με επίσπευση των μεταρρυθμίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως υπογραμμίζεται σε προσχέδιο εγγράφου της Ε.Ε.

To έγγραφο, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, περιγράφει τις προτεραιότητες των Βρυξελλλών για το εμπόριο, φορολογικές μεταρρυθμίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και χρηματοπιστωτικό πλαίσιο, εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του Ομίλου των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων και αναπτυσσομένων χωρών(G20), που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

«Οι εμπορικές εντάσεις θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική επέκταση», αναφέρει το έγγραφο, προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, με ορατό το ενδεχόμενο στασιμότητας. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνουν επισήμως το έγγραφο στο άτυπο συμβουλιο ECOFIN που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Βουκουρέστι.

Οι 28 της Ε.Ε. θα επαναλάβουν την έκκληση προς Κίνα και ΗΠΑ να παραμερίσουν τις εμπορικές τους διαφορές και να δεσμευθούν σε μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, επισημαίνεται στο έγγραφο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα