Χάνει την ορμή το ράλι των μετοχών, σταθερό καταφύγιο τα ομόλογα

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 15:55
UPD:16:17
REUTERS/JOHN SIBLEY

Σε τροχιά ανόδου παραμένουν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά το ράλι έχει χάσει εμφανώς την ορμή του. Η έντονη αβεβαιότητα για την πορεία, που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ρίχνει τη σκιά της και περιορίζει την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. Ευνοημένα βεβαίως τα κρατικά ομόλογα που συνεχίζουν απρόσκοπτα το ράλι τους. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,3%. Πιο δυναμικά δίνουν το «παρών» οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο FTSE 100 ενισχύεται 1%. Αυτό όμως δεν οφείλεται τόσο σε προσδοκίες για άμεση άρση του πολιτικού αδιεξόδου ή σε θετικά μηνύματα για την οικονομία, αλλά περισσότερο στην υποτίμηση της στερλίνας, η οποία και δίνει ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. 

Στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται μόλις 0,5%, ενώ κέρδη 0,4% καταγράφει και ο CAC 40 στο Παρίσι. Οριακά είναι τα κέρδη σε Μαδρίτη και Μιλάνο. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι των τραπεζών, σήμερα επικρατούν τάσεις σταθεροποίησης, με τον Γενικό Δείκτη να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Οι τράπεζες καταγράφουν ελαφρά πτώση, με τον δείκτης τους στο -0,7%. 

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικού χρέους, οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και οι αποδόσεις υποχωρούν περαιτέρω. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε στο 3,69% τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και ένα μήνα. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων βυθίζονται ακόμη περισσότερο σε αρνητικό έδαφος. Πτώση 2- 3 μονάδων βάσης καταγράφουν οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα