Ισχυροποιήθηκε το δολάριο έναντι γιέν και ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι η υποχώρησή του ήταν υπερβολική
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 10:21

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο, καθώς εικάζεται ότι η υποχώρησή του επί πέντε ημέρες την εβδομάδα που πέρασε, διήρκεσε πολύ, καθώς οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα των επιτοκίων τους έναντι της Ιαπωνίας και της Ευρώπης.

Το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας έναντι του ευρώ και του γιέν, οι οποίες ήταν οι μεγαλύτερες, σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε περίπου 10% πέρυσι έναντι και των δύο νομισμάτων, καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ, αύξησε το κόστος δανεισμού στο 4,5%, το υψηλότερο επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων ετών. Ο πρόεδρος της Fed, Ben S. Bernanke, ενδέχεται να σηματοδοτήσει σήμερα περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 116,15 γιέν στις 7:27 μ.μ. στο Λονδίνο, από 115,92 που ήταν στις 17 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, διαμορφώθηκε στο 1.2175 δολ. από 1,2190 δολάρια. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αμερικανικό νόμισμα θα ισχυροποιηθεί σήμερα στα 116,80 έναντι του γιέν και στο 1,21 έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα