Ομόλογα: Σε χαμηλά ενός μήνα η απόδοση του 10ετους

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 12:29
UPD:12:32
REUTERS/LUCAS JACKSON

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχωρεί σήμερα η απόδοση του ελληνικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας. Οι ελληνικοί τίτλοι ευνοούνται από την μαζική στροφή των επενδυτών στο κρατικό χρέος, ενώ προβάλλουν ως ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για όσους επιζητούν και υψηλότερες αποδόσεις από εκείνες που προσφέρουν οι ισχυροί του ευρώ. 

Σήμερα ώθηση στην τιμή των ελληνικών ομολόγων δίνει σύμφωνα με το Reuters και το δημοσίευμα του Bloomberg, με το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. Έλληνες αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την πρόθεση της χώρας να αποπληρώσει πρόωρα τον διεθνή οργανισμό σε ακόμη ένα βήμα «αποδέσμευσης». Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι εταίροι θα πουν το «ναι».

Ωστόσο φαίνεται να έχει ανοίξει ένα παράθυρο και είναι στο χέρι της Αθήνας να το εκμεταλλευθεί και να πείσει τους Ευρωπαίους και ειδικά τους επιφυλακτικούς Γερμανούς. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχωρεί στο χαμηλό ενός μήνα του 3,69% μειωμένη κατά δύο μονάδες βάσης ή 0,7% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η απόδοση του 5ετους καταγράφει πτώση 3,5 μονάδων βάσης στο 2,65%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα