To αιφνίδιο άλμα του Bitcoin στα 5.000 δολ. και το πρωταπριλιάτικο αστείο

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 12:16
UPD:12:16
EPA/SASCHA STEINBACH

Ύστερα από έναν χρόνο μεγάλων απωλειών και ένα τρίμηνο κατά το οποίο είχε μείνει παγωμένη, η αγορά των κρυπτονομισμάτων παίρνει και πάλι φωτιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής παραμένει το Bitcoin, το οποίο βλέπει σήμερα την τιμή του να εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap το πρωί μέσα σε λιγότερο από μία ώρα το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 5.000 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή του να αυξηθεί περισσότερο από 17 δισ. δολάρια. Τα κέρδη του περιορίστηκαν ελαφρά στη συνέχεια και στις 12:00 ώρα κυμαίνεται κοντά στα 4.720 δολάρια, με την τιμή του αυξημένη κατά 14% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Τα ανταγωνιστικά ψηφιακά νομίσματα Ether, XRP και Litecoin επίσης επιδίδονται σε ράλι. Το ίδιο ισχύει για μετοχές, που είναι συνδεδεμένες με κρυπτονομίσματα, όπως η Remixpoint και η CMS Markets. 

Αν και οι έντονες διακυμάνσεις στην τιμή του Bitcoin δεν είναι κάτι καινούργιο, το ράλι των δύο τελευταίων ημερών, εκπλήσσει καθώς το προηγούμενο τρίμηνο είχε επικρατήσει «νεκρική σιγή» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με τους επενδυτές να αποφεύγουν την όποια μεγάλη κίνηση. Οι περσινές απώλειες της τάξης του 74% είχαν παγώσει τους πάντες. 

Σύμφωνα με το Bloomberg μεταξύ των πιθανών παραγόντων, που πυροδότησαν την έντονη κινητικότητα είναι το short covering από traders που είχαν εντολές κοντά στα επίπεδα των 4.200 δολαρίων, αλλά και ένα... πρωταπριλιάτικο αστείο σε ειδησεογραφικό site. Σύμφωνα με αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είχε εγκρίνει ξαφνικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) του Bitcoin. 

Μένει να φανεί εάν το ράλι θα έχει διάρκεια ή θα ξεφουσκώσει όσο γρήγορα αποκαλύφθηκε και το αστείο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα