Prudential: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά την απόρριψη προσφοράς εξαγοράς της από την Aviva
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 11:25

ΑΝΟΔΟ έως και 13% σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, Ρrudential Plc, με έδρα το Λονδίνο, μετά την απόρριψη της προσέγγισης από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Aviva Plc, η οποία θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 83 πένες φθάνοντας στις 755 πένες η μία στις 9:15 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η Aviva, προσέφερε 708 πένες για κάθε μία μετοχή της Prudential, αξιολογώντας την εταιρεία στα περίπου 16,9 δισ. λίρες Αγγλίας (29,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Aviva.

H Aviva είπε, ότι ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα οδηγούσε στην εξοικονόμηση 320 εκατ. λιρών, προ φόρων. Η ασφαλιστική εταιρεία είπε ότι θα προχωρήσει το θέμα της προσφοράς, με τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Prudential. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τελευταίας, Mark Tucker, 48 ετών και η Aviva, θα συζητήσουν το θέμα της προσφοράς με τους επενδυτές αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι μετοχές της Aviva σημείωσαν άνοδο 25,5 πένες, ποσοστό 3%, φθάνοντας στις 876 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 29,5 δισ. λίρες στερλίνες.

Σύμβουλοι της Prudential είναι η Goldman Sachs Group Inc., η Lexicon Partners και η UBS AG. Σύμβουλοι της Aviva, είναι η Morgan Stanley και η JPMorgan Cazenove.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα