To Divani Caravel «ξανασυστήνεται» με ριζική ανακαίνιση

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 19:57
UPD:20:45
divanicaravelhotel.com

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

 

Το Divani Caravel ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας, που ανήκει στον όμιλο Διβάνι, μας ξανασυστήνεται δυναμικά, μετά από μία εκτεταμένη ανακαίνιση.

Η ανακαίνιση αφορούσε τόσο το Lobby όσο και τα δωμάτια και τις σουίτες που ανασχεδιάστηκαν με λειτουργικό και εργονομικό design,  τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου.  Επίσης η ευρεία ανακαίνιση επεκτάθηκε και στους χώρους όπου διοργανώνονται κορυφαία συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνών προδιαγραφών. Οι συνεδριακοί χώροι του Divani Caravel ανανεώθηκαν πλήρως με μοντέρνα αισθητική και εγκατάσταση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού με συστήματα information management και Wi-Fi.

Το  «Divani Caravel» στην Καισαριανή ανήκει στην «Ξενοδοχεία Καραβελ Α.Ε.» θυγατρική της  «Ξενοδοχεία Διβάνη Α.Τ.Ξ.Τ.Ε.» η οποία έχει το Ξενοδοχείο Divani Meteora και ως θυγατρικές εταιρείες τις :

-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ Α.Ε., με ποσοστό συμμετοχής 55,72%. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 με βασική δραστηριότητα την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και έδρα στην Καισαριανή Αττικής. Έχει «Divani Carave» στην Καισαριανή και των «Divani Apollon Palace & Thalasso» και «Divani Apollon Suites» στο Καβούρι.

- ΔΙΒΑΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ξ.Τ.Ε.Ε., με ποσοστό συμμετοχής 99,93%. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 με βασική δραστηριότητα την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και έδρα το Κουκάκι στην Αθήνα. Έχει μια ξενοδοχειακή μονάδα στην τουριστική περιοχή της Ακρόπολις, το Divani Palace Acropolis.

- ΔΙΒΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ξ.Τ.Ε., με ποσοστό συμμετοχής 99,97%. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 με βασική δραστηριότητα την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και έδρα το Κουκάκι στην Αθήνα. Έχει μια ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της Λάρισας, το Divani Palace Larisa.

-ΕΤΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε., με ποσοστό συμμετοχής 52,72%. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 με βασική δραστηριότητα την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και έδρα το Κουκάκι στην Αθήνα. Έχει μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας, το Ξενοδοχείο Divani Corfu.

Ο όμιλος «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΒΑΝΗ Ανώνυμος Τουριστική Ξενοδοχειακή και Τεχνική Εταιρεία» στη χρήση 2017 παρουσίασε έσοδα ύψους 49,707 εκατ. ευρώ  έναντι 43,505 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14%. Το EBITDA του ομίλου ανήλθε σε € 12.534 χιλ. αυξημένο κατά 39% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ τα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο ήταν € 7.624 χιλ. έναντι κερδών € 4.919 χιλ το 2016.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα