Μετοχές: Aνοδικές τάσεις ανά την Ευρώπη

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 14:31
UPD:15:05
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαικές αγορές, οι οποίες και οδεύουν προς την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση εδώ και τέσσερα χρόνια. Θετικό το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και την υπερψήφιση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. 

Ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών λειτουργούν οι πληροφορίες, που θέλουν ΗΠΑ και Κίνα να είναι πια πιο κοντά σε μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τέλος στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο. Στήριξη στους δείκτες προσφέρουν επίσης καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά αποτελέσματα, όπως εκείνα της H&M.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,5%. Πιο θετικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ευρωζώνης, με τον CAC 40 στο Παρίσι και τον Dax στη Φραγκφούρτη να ενισχύονται έκαστος 0,9%. Στο +0,8% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο Λονδίνο οι επενδυτές παρακολουθούν πιο αμήχανοι τις εξελίξεις στη βρετανική Βουλή, με αποτέλεσμα ο FTSE 100 να ενισχύται μόλις 0,2%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ήταν σε αρνητικό έδαφος  νωρίτερα, αλλά στις 14:25 μμ παρουσιάζει κέρδη 0,2% προσεγγίζοντας τις 715 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 27,6 εκατ. ευρώ. 

Οι τράπεζες παραμένουν στο κόκκινο, αν και με ελαφρές μόνο απώλειες. Ο δείκτης τους είναι στο -0,2%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα