Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 09:47
UPD:10:23

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία με όλους τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται θετικά. Πρωταγωνιστές της συνεδρίασης οι μετοχές των δεικτών FTSE/ASE 40 και FTSE/ASE 80 που πραγματοποίησαν άνοδο άνω του 3%. Σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση και σε συνδυασμό με τυχόν πιέσεις από τις διεθνείς αγορές, αναμένουμε ρευστοποιήσεις καθώς οι βασικοί δείκτες πλησίασαν τα υψηλά έτους».

Fortius Finance: «Το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να ανακτά τελευταία μέρος της χαμένης δυναμικής του, καθώς η ζήτηση δείχνει να μεταφέρεται στους κλάδους εκείνους που παράγουν νέα είτε σε επίπεδο είδησης είτε σε επίπεδο φημολογίας.

»Ωστόσο, παρά τη θετική ψυχολογία που φαίνεται να επικρατεί τελευταίως οδηγώντας το ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, οφείλουμε να παρατηρήσουμε την όχι αναίτια επιφυλακτικότητα που διακατέχει τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, όπως άλλωστε πιστοποιείται από τη σχετικά χαμηλή καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα.

»Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ θα προσπαθήσει να διακρατήσει τα κέρδη του σήμερα, με το πρόσημο του στο κλείσιμο να εξαρτάται από τη διατήρηση τη ζήτησης σε FTSE/ASE-20 και FTSE/ASE Mid 40. Από τεχνικής απόψεως σημεία αναφοράς είναι η περιοχή των αντίστασης των 2,291-2,301 μονάδων για το FTSE/ASE-20 και η αντίσταση των 4.200 μονάδων για το ΓΔ».

Euroxx: «Με νέα άνοδο ο γενικός τιμών της Σοφοκλέους στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Aπo τους επιμέρους δείκτες μονοπώλησε το ενδιαφέρον ο FTSE-80 με τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του 3,55%. Στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης και Αμερικής επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις ενώ οι αγορές της Ασίας ενισχύθηκαν σημαντικά. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τάσης συσσώρευσης».

Aspis Securities: «Θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση µικτών τάσεων στις διεθνείς αγορές καθώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφεύγει να δώσει σαφές στίγµα για τη µελλοντική εξέλιξη των επιτοκίων. Θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων στην εγχώρια αγορά καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα