Χαμόγελα στη Wall Street

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:22
UPD:21:25
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες σε θετικό έδαφος και με τον S&P 500 πάνω από τις 2.800 μονάδες, φλερτάροντας και πάλι με τα ιστορικά υψηλά του Σεπτεμβρίου. Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες, με την αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας να δίνει ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.

Tο  πρώτο τρίμηνο οδεύει προς το τέλος του, αφήνοντας τους επενδυτές προβληματισμένους για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και εξαιτίας των σημάτων κινδύνου που εκπέμπει η αγορά ομολόγων, μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων.

Για τον S&P 500 όμως, πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο  από το 2009, με τα κέρδη του δείκτη να υπερβαίνουν το 11%. Ο δείκτης S&P Midcap 400(μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης) είναι ενισχυμένος 12%, ενώ ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 εμφανίζει κέρδη πάνω από 12%.

Στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2019,  πρωταγωνίστησαν οι τεχνολογικές μετοχές, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη και συνολική άνοδο του κλάδου 17%. Εξίσου εντυπωσιακές και οι επιδόσεις των μετοχών του κλάδου ενέργειας, επωφελούμενες από το ράλι του πετρελαίου, με την τιμή του αργού να ενισχύεται από τα 42 δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου σχεδόν στα 60 δολάρια.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC



Σχολιασμένα