Corus: Στα ύψη οι μετοχές της στο Λονδίνο

Μετά το δημοσίευμα στους Financial Times για συνεργασία με την Evraz
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 12:08

ΣΤΑ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Corus Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Βρετανίας, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, το οποίο ανέφερε, ότι η εταιρεία είχε συνομιλίες συγχώνευσης με την ρωσική εταιρεία Evraz Group SA.

Η Corus ενδέχεται να σκέφτεται το θέμα συνεργασίας με την Evraz, τη μεγαλύτερη ομοειδή της εταιρεία στη Ρωσία, για να εξασφαλίσει το χαμηλό κόστος των πρώτων υλών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των FT, επικαλούμενο πρόσωπο που γνωρίζει καλά το θέμα. Αξιωματούχοι της Corus στο Λονδίνο και της Evraz στη Μόσχα, είπαν ότι δεν σχολιάζουν εικασίες της αγοράς.

Οι μετοχές της Corus, η οποία δημιουργήθηκε μετά τον συνδυασμό της ολλανδικής Royal Hoogovens το 1999, σημείωσαν άνοδο έως και 6,25 πένες, ποσοστό 7,4%, φθάνοντας στις 90,75 πένες η μία σήμερα στο Λονδίνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μιας ημέρας, από τις 27 Ιανουαρίου. Οι μετοχές της, στις 8:48 π.μ., τοπική ώρα στο Λονδίνο, διαπραγματεύθηκαν στις 88,75 πένες η μία.

Φέτος οι μετοχές της Corus έχουν σημειώσει άνοδο 50% στο Λονδίνο και σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 100. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Philippe Varin, ο οποίος οδήγησε τη ζημιογόνο κατά το παρελθόν εταιρεία σε κέρδη επί δύο συνεχόμενα έτη, ψάχνει για συνεργάτη σε μια αναπτυσσόμενη χώρα με χαμηλότερο κόστος.

Η καταχωρημένο στο Λουξεμβούργο, Evraz, κατασκευάζει κυρίως προϊόντα για τις κατασκευές και τις βιομηχανίες σιδηροδρόμων. Διαθέτει τρία χυτήρια στη Σιβηρία, το OAO Nizhny Tagil Iron and Steel, το OAO Zapadno-Sibirsky Metallurgichesky Kombinat και το OAO Novokuznetsk Iron and Steel, που αποτελούν περίπου το 1/ 5 της παραγωγής ατσαλιού της Ρωσίας.

Η εταιρεία, πούλησε μετοχές της κατά τη διάρκεια δημόσιας εγγραφής στο Λονδίνο τον Ιούνιο, αντλώντας 422 εκατ. δολάρια. Σήμερα στις 9:20 π.μ. στο Λονδίνο, οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν 75 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 3%, στα 25,50 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα