Renault: Θέλει συγχώνευση με Nissan και Fiat Chrysler

Στόχος μία νέα υπερδύναμη στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 09:52
UPD:11:31
REUTERS/MIHAI BARBU

Σχέδια για την δημιουργία ενός πραγματικού κολοσσού στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας φέρεται να έχει η Renault, μετά την περιπέτεια με τον Κάρλος Γκοσν. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αρχίσει μέσα στους 12 επόμενους μήνες εκ νέου τις συνομιλίες πλήρους συγχώνευσης με την ιαπωνική Nissan, με την οποία αυτή τη στιγμή έχουν μία συμμαχία, που περιλαμβάνει την Mitsubishi.

Αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μίας πολύ μεγαλύτερης δύναμης. Στόχος, όπως αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, είναι η νέα εταιρεία, που θα προκύψει από τη συγχώνευση να καταθέσει εν συνεχεία προσφορά για την εξαγορά της ιταλο-αμερικανικές Fiat Chrysler. 

Ένας συνδυασμός των Renault, Nissan και Fiat Chrysler θα δημιουργούσε μία εταιρεία, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με καλύτερους όρους τις Volkswagen και Toyota. 

Να επισημάνουμε ότι ο Κάρλος Γκοσν, πρώην πρόεδρος των Renault και Nissan, που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στο Τόκιο για οικονομικές παρατυπίες, είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Renault  με τη Fiat Chrysler πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα