ΗΠΑ: Πληθαίνουν τα μηνύματα επιβράδυνσης

Κοντά σε χαμηλά δύο ετών η οικοδομική δραστηριότητα
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 17:51
UPD:17:54
REUTERS/Yuri Gripas

Η αμερικανική οικονομία χάνει την ορμή της. Αυτό αποκαλύπτουν τα τελευταία μακροικονομικά στοιχεία, την ώρα που και η αγορά ομολόγων στέλνει προειδοποιήσεις για ύφεση σε ορίζοντα διετίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η οικοδομική δραστηριότητα στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, περιορίστηκε δραστικά το Φεβρουάριο και πλέον κινείται κοντά σε χαμηλά δύο ετών. Οι ενάρξεις κατοικίων κατέγραψαν πτώση 8,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στις 1,162 εκατ. μονάδες. Η πτώση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων οχτών μηνών και αποδίδεται έως έναν βαθμό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν επίσης κατά 1,6% στα 1,296 εκατ. μονάδες. Ήταν ο δεύτερος διαδοχικός μήνας πτώσης των αδειών, που πάντως κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα από τις ενάρξεις οικοδομών και επομένως αφήνουν ελπίδες ανάκαμψης τους επόμενους μήνες. 

Τα αδύναμα στοιχεία της οικοδομής ενισχύουν την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία κατέβασε αισθητά ταχύτητα το πρώτο τρίμηνο. Υπολογίζεται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμούς μόλις 1,3% ύστερα από ανάπτυξη 2,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2018. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα