Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 10:08
UPD:10:22

Fortius Finance: «Η απουσία ουσιαστικής προσφοράς στα τρέχοντα επίπεδα και ουσιαστικής διόρθωσης στις ξένες αγορές επιτρέπει τη διατήρηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με την αύξηση των επιχειρηματικών ειδήσεων να παραπέμπει ενδεχομένως σε έξοδο από το κλίμα αβεβαιότητας που διακατέχει τουλάχιστον το ελληνικό χρηματιστήριο.

»Αν και η μετάθεση του placement της Αγροτικής Τράπεζας κατά τα φαινόμενα μέσα στον Απρίλιο, λόγω των χαμηλών προσφορών που σχετίζονται με την καθυστέρηση επίλυσης του ασφαλιστικού δεν αποτελεί θετική είδηση, η βαρύτητα της φημολογίας για μια πιθανή συνεργασία μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Citigroup (Τουρκία) μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, εφόσον επιβεβαιωθεί, στην τρέχουσα φάση προσδίδοντας νέα δυναμική στο ΧΑ.

»Κατά τη γνώμη μας, οι πιθανότητες υπέρ της κίνησης του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα παρουσιάζονται αυξημένες λόγω εξωτερικού, σε περίπτωση όμως που η Εθνική Τράπεζα δεν αντιδράσει θετικά στη φημολογία που αναφέραμε».

Praxis Securities: «Τάσεις συσσώρευσης αναμένεται να παρουσιαστούν στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση γεγονός που στηρίζεται αφενός στην κόπωση που παρουσιάζεται στην εγχώρια αγορά και αφετέρου στο αρνητικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών αγορών και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

Euroxx: «Μικρές απώλειες χθες για την Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ανοδικά κινήθηκε ο FTSE-40. Στην Αμερική επικράτησαν πτωτικές τάσεις λόγω του φόβου για νέα αύξηση των επιτοκίων, στην Ευρώπη επικράτησαν μικτές τάσεις με το Λονδίνο να υποχωρεί οριακά ενώ, στην Γερμανία και το Παρίσι οι αγορές κατοχύρωσαν μικρά κέρδη, τέλος στην Ασία οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Για σήμερα εκτιμάται ότι η αγορά θα κινηθεί και πάλι σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα