Η Ιαπωνία κατηγορεί μονάδα της Citigroup για χειραγώγηση ομολόγων

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 13:30
UPD:13:32
REUTERS/MARCOS BRINDICCI

Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων σε μονάδα της Citigroup ανακοίνωσε η εποπτική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ιαπωνία για χειραγώγηση της αγοράς futures ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές ένας trader στην Citigroup Global Markets, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, πραγματοποίησε υπερβολικά μεγάλο όγκο εντολών αγοράς και πώλησης κρατικών ιαπωνικών ομολόγων τον περασμένο Οκτώβριο χωρίς την πρόθεση να τις εκτελέσει. Ο trader προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση εντονότερης δραστηριότητας στην αγορά, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές. 

Η ρυθμιστική αρχή υπολογίζει πως η Citigroup έβγαλε κέρδος 25.000 δολαρίων από την χειραγώγηση. Τόνισε πάντως ότι ο trader έδρασε μόνος. 

Σε ανακοίνωσή της η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι λαμβάνει σοβαρά τις καταγγελίες και έχει ως προτεραιότητά της την περαιτέρω ενίσχυση της διακυβέρνησης και των εσωτερικών ελέγχων με στόχο τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Η Citigroup δεν είναι η πρώτη τράπεζα που κατηγορείται για χειραγώγηση των futures ιαπωνικών κρατικών ομολόγων. Τον περασμένο Ιουλίου επεβλήθη σχετικό πρόστιμο ύψους 2 εκατ. δολαρίων στην Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.

Πηγή: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα