Siemens: «Αποχωρεί» νωρίτερα ο οικονομικός της διευθυντής

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 10:35

ΤΗΝ αποχώρηση του οικονομικού της διευθυντή, Heinz-Joachim Neubuerger, ένα χρόνο πριν από τη λήξη της σύμβασής του, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του διοικητικού της συμβουλίου, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, Siemens AG.

Νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του, αποχωρεί από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της Siemens, ο Heinz Joachim Neubuerger.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας, Joe Kaeser, 48 ετών, θα διαδεχθεί τον Neubuerger την 1 η Μαΐου, ο οποίος αποχωρεί μετά από δικό του αίτημα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Kaeser είναι με την Siemens από το 1980. Νωρίτερα, ήταν οικονομικός διευθυντής του σκέλους ασύρματων επικοινωνιών της εταιρείας, όταν έγιναν οι διαπραγματεύσεις για περισσότερες ώρες απασχόλησης, χωρίς αύξηση των μισθών σε δύο εργοστάσια παραγωγής τηλεφώνων, με αποτέλεσμα η Siemens να αναβάλει τη μεταφορά της παραγωγής τους στην Ουγγαρία. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Klaus Kleinfeld, μείωσε το προσωπικό κατά 7.000 ανθρώπους, προκειμένου να περιορίσει τις ζημίες από τα τμήματα τηλεπικοινωνιών και κομπιούτερ, πουλώντας ταυτόχρονα το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας στην Benq Corp. της Ταϊβάν.

Ο Neubuerger τόνωσε την εικόνα της Siemens στις ΗΠΑ με την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE) το 2001. Ο ίδιος ήταν μεταξύ ομάδας στελεχών της Siemens που αγωνίστηκαν για την υψηλότερη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που τελικά εξέλεξε τον Ιούλιο του 2004 τον Kleinfeld. Το συμβόλαιο του Neubuerger, έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007.

Ο Neubuerger πήγε στη το 1989 από την JPMorgan Chase & Co., όπου άρχισε την εκπαίδευσή του στη Φραγκφούρτη 10 χρόνια νωρίτερα. Στη Siemens, η πρώτη υψηλόβαθμη θέση ήταν στο τμήμα σχέσεων επενδυτών, ενώ στη συνέχεια έγινε επικεφαλής των οικονομικών της εταιρείας το 1998.

Η Siemens, ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Eduardo Montes θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της Siemens Communications Group, αντικαθιστώντας τον Thomas Ganswindt, που θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην αρμοδιότητά του ως μέλος της επιτροπής υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Ο Hermann Requardt, προσφάτως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σκέλους Medical Solutions, θα διαδεχθεί τον Claus Weyrich στη θέση του επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας, την 1 η Οκτωβρίου. Ο Requardt θα αντικατασταθεί από τον Siegfried Russwurm, που τώρα διοικεί το τμήμα Motion Control Systems στο σκέλος Automation and Drives της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα