China Telecom: Μείωση των κερδών για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 11:09

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση εμφάνισαν πέρυσι για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της Κίνας, China Telecom Corp., καθώς μειώθηκε η ανάπτυξη των χρηστών.

Τα καθαρά κέρδη, υποχώρησαν 0,4%, φθάνοντας στα 27,9 δισ. γιουάν (3,5 δισ. δολ.) ή 0,345 γιουάν ανά μετοχή, από 28 δισ. γιουάν ή 0,355 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 169,3 δισ. γιουάν, από 161,2 δισ. γιουάν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Wang Xiaochu βασίζεται στις υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας Internet και στα venture στον χώρο της τηλεόρασης, για να περιορίσει την αύξηση του ανταγωνισμού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία, κατέθεσε αίτηση για άδεια της λειτουργίας δικτύου τρίτης γενιάς (3G), το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες ταχύτερη πρόσβαση σε βίντεο και άλλα στοιχεία μέσω του Internet, με στόχο την αύξηση των εσόδων και του αριθμού των συνδρομητών.

Σύμφωνα με 29 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, η China Telecom προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη ύψους 25,9 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα