Ψηφιακό εμπόδιο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας- ΗΠΑ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:35
UPD:11:37
REUTERS/Damir Sagolj

Η Κίνα αρνείται να να υποκύψει στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για χαλάρωση των περιορισμών στο ψηφιακό εμπόριο- κάτι που θεωρείται προτεραιότητα για τις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ολοκλήρωση μίας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται τρεις πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, το Πεκίνο δεν έχει ακόμη προτείνει καμία ουσιαστική παραχώρηση στο ζήτημα αυτό και ειδικότερα στο αμερικανικό αίτημα να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά ξένων παρόχων υπηρεσιών cloud, να περιοριστούν οι απαιτήσεις για την αποθήκευση δεδομένων και να χαλαρώσουν τα όρια στην μεταφορά δεδομένων στο εξωτερικό. 

Το αδιέξοδο στο ψηφιακό εμπόριο είναι ένα από τα ζητήματα, που θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών Στίβιν Μνούτσιν και του εκπροσώπου Εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτχαιζερ, με τους Κινέζους ομολόγους τους. Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένονται στο Πεκίνο την Πέμπτη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα