Intralot: Πούλησε πολωνική θυγατρική της στην γερμανική Gauselmann

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:21
UPD:11:24
INTRALOT/Mirren Rosie

Στην πώληση της πολωνικής θυγατρικής εταιρείας αθλητικού στοιχήματος Totolοtek προχωρά η Intralot. Αγοραστής θα είναι η Merkur Sportwetten GmbH, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Gauselmann. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής από-επένδυσης από μη κύριες αγορές και στόχευσης σε στρατηγικές αγορές του oμίλου, όπως οι ΗΠΑ. 

Εφόσον η συμφωνία εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, θα δώσει τη δυνατότητα στη γερμανική εταιρεία να εισέλθει στην πολωνική αγορά με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη και σύντομα οι παίκτες αθλητικού στοιχήματος της Πολωνίας θα παίζουν μέσω του γνωστού brand με τον ήλιο MERKUR: Merkur Sportwetten GmbH. 
 
Σημειώνεται ότι η Totolotek έχει εδραιωμένη παρουσία στην πολωνική αγορά αθλητικού στοιχήματος πάνω από 27 χρόνια και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες αθλητικού στοιχήματος σε όλα τα κανάλια διανομής στην Πολωνία. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων αθλητικού στοιχήματος μέσω ενός δικτύου πωλήσεων με πάνω από 260 σημεία διανομής, αλλά και online μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της για κινητά. Η Totolotek απασχολεί σήμερα 560 υπαλλήλους. 
 
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αποκτούμε έναν ισχυρό στρατηγικό εταίρο όπως η Merkur Sportwetten και ο Όμιλος Gauselmann. Με την εμπειρία και τη χρηματοοικονομική της δύναμη, καθώς και τα καινοτόμα προϊόντα της στην αγορά του online και των κινητών, αναμένεται να οδηγήσει την Totolotek σε περαιτέρω ανάπτυξη» δήλωσε ο Άνταμ Λαμέντοβιτς, διευθύνων σύμβουλος της Totolotek. 
 
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Χρύσος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Intralot εξέφρασε την ικανοποίησή του πυ που μπορεί να διαφυλαχθεί η συνεχής ανάπτυξης της Totolotek μέσα στον ισχυρό Όμιλο Gauselmann και της θυγατρικής της στην Ευρώπη για αθλητικό στοίχημα Merkur Sportwetten.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη - Gauselmann, Totolotek και INTRALOT – ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για την INTRALOT» τόνισε ο κ. Χρύσος. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα