Elan: Καθυστέρηση 90 ημερών στην κυκλοφορία φαρμάκου

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 11:35

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ την επανάληψη των μελετών σκευάσματος κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, των εταιρειών Elan Corp. και Biogen Idec Inc., προκειμένου να επαναληφθούν οι πωλήσεις του στην αγορά.

Η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, Food and Drug Administration (FDA), θα αποφάσιζε για την επιστροφή του φαρμάκου στα ράφια των φαρμακείων στις 29 Μαρτίου, μετά την απόφαση συμβουλευτικής επιτροπής του οργάνου, για στήριξη των πωλήσεων του προϊόντος, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η απόφαση της επιτροπής θα καθυστερήσει τουλάχιστον 90 ημέρες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Elan, που εδρεύει στο Δουβλίνο.

Οι μετοχές της Elan υποχώρησαν έως και 11%, τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Το εν λόγω σκεύασμα απεσύρθη από την αγορά πλέον του ενός έτους, μετά τον θάνατο δύο ασθενών από ασθένεια του εγκεφάλου. Επιτροπή γιατρών και επιστημόνων, ψήφισε ομόφωνα στις 9 Μαρτίου, ότι το FDA θα πρέπει να επιτρέψει και πάλι την πώληση του φαρμάκου για τη χρήση όλων των ασθενών και συνήθως το FDA, λαμβάνει πάντα υπ΄όψιν τις εισηγήσεις αυτής της επιτροπής.

Οι μετοχές της Elan υποχώρησαν έως 1,38 ευρώ και βρισκόντουσαν 98 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 8,1%, στα 11,20 ευρώ η μία, στις 8:41 π.μ. στο Δουβλίνο. Οι μετοχές της Biogen υποχώρησαν 1,39 ευρώ, φθάνοντας στα 39,13 ευρώ (47,31 δολ.) μετά το κλείσιμό τους στα 48,31 δολ. η μία, χθες στη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα