Morgan Stanley: Απολύει αναλυτές σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 12:42

΄ΣΤΗ μείωση του αριθμού των αναλυτών μετοχών, από περίπου 50 έως 60, θα προχωρήσει στην Ευρώπη η Morgan Stanley, η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, προκειμένου να δαπανήσει περισσότερα στις αναλύσεις των αναδυομένων αγορών, σύμφωνα με δύο ανθρώπους από τα στελέχη της εταιρείας, που έλαβαν το εν λόγω μέμο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η μείωση των θέσεων εργασίας θα γίνει από αυτήν την εβδομάδα και θα επηρεάσει το περίπου 7% των 800 οικονομικών αναλυτών της φίρμας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Morgan Stanley με έδρα τη Ν. Υόρκη σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους ανθρώπους για την κάλυψη των μετοχών των εταιρειών, σε αγορές όπως της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών για μελέτες σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι φίρμες της Wall Street βρίσκονται υπό πίεση να δικαιολογήσουν το κόστος των αναλυτών, καθώς μειώνονται οι προμήθειες από τη διαπραγμάτευση μετοχών, πηγή χρηματοδότησης των αναλύσεων. Οι συνδυασμένοι προϋπολογισμοί για αναλύσεις στις επτά μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες των ΗΠΑ, υποχώρησαν 40% στο 1,5 δισ. δολ. το 2003, από το 2000, καθώς οι εταιρείες απέλυσαν αναλυτές και μείωσαν τις αμοιβές, σύμφωνα με την Sanford C. Bernstein & Co., με έδρα τη Ν. Υόρκη.

Το μέμο της Morgan Stanley, φέρει την υπογραφή του Juan Luis Perez, του επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων παγκοσμίως της φίρμας και του Jerker Johansson, του επικεφαλής του τμήματος μετοχών. Ο Sebastian Howell, ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας στο Λονδίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το θέμα των σχεδίων της εταιρείας.

Η Wall Street Journal σε δημοσίευμα στο Web site της, νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι η Morgan Stanley προχωρά σε μειώσεις θέσεων εργασίας.

Αργότερα σήμερα η Morgan Stanley ενδέχεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης, με τα καθαρά κέρδη να παραμένουν αμετάβλητα στο περίπου 1,4 δισ. δολ. ή 1,30 δολ. ανά μετοχή, με βάση τις εκτιμήσεις του αναλυτή Lauren Smith, της Keefe, Bruyette & Woods, ενός από τους πιο ακριβείς αναλυτές των αποτελεσμάτων της Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα