Σε αναβρασμό οι διεθνείς αγορές

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 11:55
UPD:11:57
REUTERS/STAFF

Οι δραστικές εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, η αβεβαιότητα για την έκβαση των εμπορικών αντιπαραθέσεων και τα αλλεπάλληλα άκρως αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία επαναφέρουν στο προσκήνιο τους φόβους ύφεσης και δημιουργούν αναβρασμό στις αγορές. Οι επενδυτές τρέχουν στα καταφύγια των κρατικών ομολόγων και απομακρύνονται από τους επενδυτές.

Στις 11:50 πμ ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει πτώση της τάξης του 0,5%. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και 0,8%, ωστόσο οι απώλειες περιορίστηκαν, μετά τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία. Ο Dax στη Φραγκφούρτη έχει ανέβει σε θετικό έδαφος, με οριακά κέρδη, ενώ μικρή πτώση καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Νωρίτερα τα ταμπλό στα χρηματιστήρια της Ασίας έδειξαν βαθύ κόκκινο, με τον Nikkei 225 στο Τόκιο να έρχεται αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες απώλειες και να τερματίζει στο -3,1%. 

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανακάμπτει ελαφρά, μετά τις ισχυρότατες πιέσεις της περασμένης Παρασκευής, στο 1,13 δολάρια. Η βρετανική στερλίνα υποτιμάται 0,2% στα 1,3180 δολάρια. 

Στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είναι στο απόλυτο μηδέν, ενώ δεν αποκλείεται να υποχωρήσει εκ νέου σε αρνητικό έδαφος, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Στο 2,46% διαμορφώνεται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς. Η αγορά ομολόγωνσημαίνει διπλό συναγερμό για ύφεση των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη σε ορίζοντα διετίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα