Ρουσόπουλος για φημολογούμενο ενδιαφέρον των ΗΑΕ για εξαγορά της Ολυμπιακής

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 15:48

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για εξαγορά της Ολυμπιακής, ρωτήθηκε σήμερα στο pressroom ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Απαντώντας ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε πως «η υπόθεση της πώλησης είναι πολύ σοβαρή και γίνεται με λεπτούς χειρισμούς. Καλό είναι να περιμένουμε και όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι χειρισμοί, θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τους αρμοδίους».

Ο κ. Ρουσόπουλος απέρριψε μάλιστα ισχυρισμό ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Λιάπης και Αλογοσκούφης έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα: «Οι δύο υπουργοί αλλά και όλοι μας έχουμε κοινή συνισταμένη. Είναι καλό να περιμένουμε με ενδιαφέρον. Δεν είναι δόκιμο να σχολιάζουμε την ώρα που γίνονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και υπάρχουν κεφάλαια που προσανατολίζονται στην αγορά αυτής της μεγάλης εταιρείας», τόνισε.

Αναφερόμενος εξάλλου σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» (σύμφωνα με το οποίο ενδέχεται να παραπεμφθεί η Ελλάδα για μη συμμόρφωση σε αποφάσεις κοινοτικών οργάνων για την επιστροφή παράνομων κρατικών επιδοτήσεων προς την Ολυμπιακή Αεροπορία) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στις προ του 2000 χρήσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των χαρακτηριζομένων ως παρανόμων κεφαλαίων. «Όλα αυτά γίνονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και ως γνωστόν, αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα