Βελτιωμένες προτάσεις από τους εργοδότες

Ραντεβού για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση στις 30/3
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 16:09
UPD:16:34

ΣΤΟ τραπέζι του διαλόγου θα ξανακαθήσουν την ερχόμενη Πέμπτη οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων για να συζητήσουν τους όρους της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης.

Σήμερα οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, και ΓΣΕΒΕΕ, συναντήθηκαν στα γραφεία της τελευταίας, για να αναζητήσουν σημεία σύγκλισης για την υπογραφή μιας σύμβασης διετούς διάρκειας, αλλά η συνεδρίαση διεκόπη, και το ραντεβού ανανεώθηκε, προκειμένου να υπάρξουν ωριμότερες σκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων προδιέγραψε τα περιθώρια μιας νέας βελτιωμένης πρότασης, τοποθετώντας το ποσοστό στο 8% αθροιστικά στη διετία. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, που εκφράζει τον σκληρό πυρήνα της εργοδοτικής πλευράς, κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση από το «γενναιόδωρο» 2,8%. Αφησε περιθώρια για ποσοστό 3,8% αλλά μόνο για το 2006, χωρίς να κάνει λόγο για το 2007, αλλά διευκρίνησε ότι επιθυμεί και αυτός διετή σύμβαση.

Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ προτείνουν αύξηση 4% από 1/1/2006 και 3,5% από 1/7/2006, κάνοντας λόγο για πραγματική αύξηση γύρω στο 5,5%.

«Βιώνουμε εμπαιγμό, είτε με προτάσεις, είτε με αλαζονικές συμπεριφορές», δήλωσε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη Πέμπτη τα συνδικάτα θα αποφασίσουν αν προχωρούν σε συμφωνία ή σε αντιπαράθεση.

Ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, κάλεσε χθες τους εργοδότες όταν υπάρχουν κέρδη να ανταμείβουν τους εργαζόμενους και να μην προκαλούν με δηλώσεις τους.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα