Βαρίδι οι τράπεζες στο Χ.Α.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 15:05
UPD:15:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή έχουν σήμερα οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει οι τόνοι από όλες τις πλευρές για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι τεχνικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, αλλά το τοπίο παραμένει σχετικά θολό. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,4% και οδηγεί σε πτώση και τον Γενικό Δείκτη κατά 0,6% στις 713,52 μονάδες στις 15:00 μμ. Η επίδοση αυτή είναι μία ανάσα από το χαμηλό της ημέρας, που μέχρι στιγμής καταγράφεται στις 713,51. Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης είχε σκαρφαλώσει έως και τις 723 μονάδες, ενισχυμένος δηλαδή σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στις 717,90 μονάδες. 

Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 28 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα επίπεδα, που κυμαινόταν και τις προηγούμενες ημέρες. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση στέκεται κόντρα στο αρνητικό ρεύμα, με τον δείκτη της να ενισχύεται 0,4%. Στο κόκκινο βρίσκεται ο δείκτης των επιχειρήσεων υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Σε επίπεδο κλάδων, πέραν των τραπεζών υπό ισχυρή πίεση βρίσκονται και εκείνοι των πρώτων υλών και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, με πτώση της τάξης του 1% έκαστος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα