Καθυστέρηση στη λειτουργία της Κοινής Πλατφόρμας ΧΑΚ - ΧΑ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 18:22

Καθυστέρηση από δύο μέχρι έξι εβδομάδες στην έναρξη λειτουργίας της Κοινής Πλατφόρμας Διαπραγμάτευσης (ΚΠΔ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με το Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λειτουργήσει στις 3 Απριλίου 2006, εκτιμά ότι θα υπάρξει ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Ακης Κλεάνθους.

Ο κ. Κλεάνθους είπε ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο (σημ. η συζήτηση στην κυπριακή Βουλή θα γίνει στις 30/3), το ΧΑΚ θα μπορέσει αφενός να εκδώσει τις κανονιστικές αποφάσεις, οι οποίες θα αποσταλούν για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και αφετέρου να κάνει τις πιστοποιήσεις των ξένων εξ αποστάσεως μελών του.

Ο κ. Κλεάνθους είπε ότι καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία της ΚΠΔ είναι και η τεχνική προετοιμασία των μελών του ΧΑΚ, για τα οποία υπήρξε η ανάγκη να εγκαταστήσουν νέα τεχνολογία, που θα συνδέει τα ηλεκτρονικά τους συστήματα με το κεντρικό σύστημα διαπραγμάτευσης, λόγω της διεύρυνσης μέχρι τις πέντε το απόγευμα του ωραρίου λειτουργίας του ΧΑΚ με την έναρξη της ΚΠΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα