Τουριστική «αερογέφυρα» με τις ΗΠΑ

Ενισχύεται το πλέγμα πτήσεων των American Airlines, Emirates, Norwegian, Delta και United
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 22:27
UPD:22:29
Δελτίο Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Του Φάνη Ζώη

Την Αθήνα με το Σικάγο, τη 3η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, θα συνδέει για πρώτη φορά απευθείας, από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Σεπτεμβρίου, η American Airlines ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της ελληνικής ομογένειας, αλλά και στις συνεχώς ανοδικές αφίξεις των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύνδεση - δρομολόγιο της εταιρείας, αφού ήδη πραγματοποιεί θερινή εποχική πτήση από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πρόκειται για καθημερινή πτήση. Οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις.

Η νέα απευθείας πτήση που θα συνδέει την Αθήνα με το Σικάγο, αναφέρει ο Angelo Camilleti, Sales Manager, Southeast Europe, της Αmerican Airlines, προσφέρει περισσότερες από 500 καθημερινές αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο του Σικάγου (O’ Hare International Airport) προς τη Β. Αμερική, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μια εταιρεία σε ετήσια βάση και τέσσερις ακόμη σε εποχική συνδέουν την Αθήνα με την Αμερική. Η Emirates από τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιεί απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Ν. Υόρκη, 365 μέρες τον χρόνο. Επίσης φέτος ξεκινά απευθείας πτήση προς Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο John F. Kennedy) η Norwegian, μία εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων. Οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη θα εκτελούνται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Νωρίτερα, η Delta Air Lines επαναφέρει το απευθείας δρομολόγιο που συνδέει την Αθήνα με το αεροδρόμιο «John F. Kennedy» της Νέας Υόρκης. Η αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, και από την εναρκτήρια πτήση της την 1η Νοεμβρίου του 1991 έως σήμερα.

Τέλος, η United Airlines ξεκινά εκ νέου τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται από Μάιο έως Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα