ΒΦΛ: Με εντολή Καραμανλή επαναλειτουργία του εργοστασίου

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 20:08
UPD:20:21

Aναμένεται «η πλήρης επαναλειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη (ΒΦΛ)», ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου μέλη του σωματείου εργαζόμενων, επισημαίνοντας ότι αύριο στις 12.00 θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις στην Αθήνα.

Οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι η λύση δόθηκε με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, τον οποίο οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν, όπως και τους υπουργούς Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη και Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλαντζή. Ο κ. Καλαντζής δήλωσε σχετικά:

«Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης μου ζήτησε να μεταφέρω στους εργαζόμενους της ΒΦΛ ότι αύριο (23/3/06) θα υπάρξει ανακοίνωση από το δ.σ. της εταιρείας προς την κατεύθυνση της επίλυσης του μεγάλου προβλήματος που υπήρξε με το εργοστάσιο λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή με την επαναλειτουργία του.

Αύριο η εταιρεία νομίζω ότι θα δώσει τη λύση που περιμένουμε.

Σαφώς θα χρειαστούν προσπάθειες, ίσως χρειαστούν θυσίες από όλους μας, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση κανείς δεν φέρνει αντιρρήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε».

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι ζημίες από την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης για ένα δίμηνο ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα