Hermes: 15% υψηλότερα κέρδη το 2005

Καθώς η ανάκαμψη της Ιαπωνίας, τονώνει τη ζήτηση
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 08:27

ΑΥΞΗΣΗ 15%, σημείωσαν το 2005, τα καθαρά κέρδη της

Hermes International SCA, η εταιρεία που κατασκευάζει τις τσάντες πολυτελείας, Kelly και Birkin, αποτέλεσμα της ανάκαμψης της οικονομίας της Ιαπωνίας, που τόνωσε τη ζήτηση.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 247 εκατ. ευρώ (298 εκατ. δολ.) από 214 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι και δημοσιεύθηκε στην ημερήσια εφημερίδα Les Echos. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη 250 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προτείνει υψηλότερο μέρισμα για τη χρήση του 2005, κατά 25%, στα 2,50 ευρώ η μία.

Η Hermes, της οποίας μία τσάντα Kelly και Birkin, κοστίζει τουλάχιστον 4.000 ευρώ, πραγματοποιεί περίπου το 30% των πωλήσεών της στην Ιαπωνία. Η ασιατική χώρα εξέρχεται από την περίοδο του αντιπληθωρισμού, καθώς η αύξηση των μισθών και η ανεργία, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών, τονώνει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Η Bulgari SpA και η Gucci Group, που ανταγωνίζονται με την Hermes, είπαν αυτόν τον μήνα ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των καταστημάτων τους στην Ιαπωνία.

Η ανάπτυξη των κερδών στη γαλλική εταιρεία, υστερεί της αντίστοιχης των ανταγωνιστριών της, όπως της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA. Η LVMH ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 21% το 2005, καθώς οι καταναλωτές σε Ευρώπη και Ασία, αγόρασαν περισσότερα είδη με το σήμα της, Louis Vuitton.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα