Θετικό κλίμα στο Λονδίνο για τις τράπεζες

Συνέδριο της  Morgan Stanley
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 17:00
UPD:17:12
Reuters/SHANNON STAPLETON

Φωτογραφία αρχείου

Από την έντυπη έκδοση

Θετικότερο κλίμα παρατηρήθηκε χθες στο διεθνές τραπεζικό συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο, για πρώτη φορά έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα για τις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν σε αυτό. 

Μπορεί τα ερωτήματα να μη διαφοροποιούντο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όμως οι ξένοι επενδυτές ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα πρώτη φορά βλέπουν εκ νέου επενδυτικά τις ελληνικές τράπεζες και γιατί έχουν πέσει οι τιμές τους αλλά και γιατί ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον αυτό ανακύπτει από την επικείμενη συνολική μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Από την άλλη πλευρά τα αποτελέσματα των τριών εκ των τεσσάρων τραπεζών θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα και άρα σε επίπεδο αριθμών οι ξένοι επενδυτές μόνον τη Eurobank μπορούσαν να αξιολογήσουν.

Στα «κόκκινα» δάνεια
Οι ερωτήσεις των ξένων επενδυτών περιστράφηκαν όπως αναμενόταν στα «κόκκινα» δάνεια και τους τρόπους μείωσης, πολλώ δε μάλλον που τα πιστωτικά ιδρύματα θα καταθέσουν εκ νέου βελτιωμένους στόχους τριετίας στο τέλος του μήνα για λογαριασμό του SSM. 

Επίσης, σημαντικές ερωτήσεις δέχθηκαν οι τράπεζες και για το σχέδιο του ΤΧΣ αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων, με βάση το Asset Protection Sheme.

Συγχρόνως μείζον θέμα για τους ξένους επενδυτές αποτελούν οι εκλογές, οι οποίες αντιμετωπίζονται μάλλον θετικά με βάση τα προγνωστικά για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το κλίμα αυτό είναι φανερό πως αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο με τον οποίο κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρουσιάζει σημάδια αναρρίχησης των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι μετέχοντες στο road show εκφράζουν την ευχή το ενδιαφέρον του συνεδρίου να μεταφραστεί και σε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα