Οι τράπεζες κρατούν σε θετική τροχιά το Χ.Α.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 15:19
UPD:15:20
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα που επικρατεί ανά την Ευρώπη κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες. Οι επενδυτές ποντάρουν στο θετικό σενάριο, που θέλει την κυβέρνηση να καταλήγει εγκαίρως σε συμφωνία με τους θεσμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες. 

Λίγο μετά τις 15:00 και με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 27 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,23% στις 717,13 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,45%, ενώ οριακή είναι η άνοδος για εκείνον της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Η Attica Bank είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο (13%). Ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει 1%, με τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Tράπεζα Πειραιώς να παρουσιάζουν κέρδη. Στον αντίποδα πτώση 2,6% καταγράφει η μετοχή της Alpha Bank. 

Εκτός τραπεζικού κλάδου, ξεχωρίζει και εκείνος της ακίνητης περιουσίας με άνοδο 0,9%. Από την άλλη τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος χημικών, με απώλειες περίπου 2%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα