Swatch Group: 21% η αύξηση των κερδών από τα ακριβά ρολόγια

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 09:21

ΑΥΞΗΣΗ 21% σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ρολογιών στον κόσμο, Swatch Group AG, καθώς η εταιρεία πούλησε πιο ακριβά ρολόγια, ενώ οι πωλήσεις των αντίστοιχων με το σήμα Swatch, ανέκαμψαν.

Πέρυσι, τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 621 εκατ. ελβετικά φράγκα (476 εκατ. δολ.) από 512 εκατ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν σε 626 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Nick Hayek Jr., στρέφεται στις ΗΠΑ και την Ασία για αύξηση των πωλήσεων, όπου η ζήτηση για ρολόγια πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων και των Omega, είναι υψηλότερη. Η εταιρεία δαπανά περισσότερα κεφάλαια για το μάρκετινγκ των Omega, Breguet και Blancpain στην Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς οι μικρότερες ανταγωνίστριές της στην Ασία, στοχεύουν στην αγορά των φθηνών ρολογιών, όπως των πλαστικών της εταιρείας με το σήμα Swatch.

Οι πωλήσεις των ρολογιών Omega που υπερέβησαν το 1 δισ. ελβετικά φράγκα για πρώτη φορά το 2004, ήταν πολύ καλές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο Hayek Jr., 51 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πωλήσεις πλαστικών ρολογιών, που ουσιαστικά πωλούνται προς 50 δολ. το ένα, σημείωσαν αύξηση 10% έως 11% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η ανάκαμψη της αξίας του δολαρίου και η μείωση της γκάμας των Swatch πέρυσι, αύξησαν τις πωλήσεις και την κερδοφορία στο εν λόγω τμήμα. Το δολάριο, σημείωσε άνοδο 15% έναντι του ελβετικού φράγκου το 2005, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων ρολογιών με το σήμα Swatch στις ΗΠΑ και στις ασιατικές χώρες.

Οι μετοχές της Swatch σημείωσαν πέρυσι άνοδο 38%, υστερώντας της ανόδου 62% που σημείωσαν οι μετοχές της Cie. Financiere Richemont, της παραγωγού των ρολογιών Piaget, Vacherin Constantin και Cartier.

Η Swatch ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. ελβετικών φράγκων και θα αρχίσει νέο για την αγορά μετοχών της αξίας 300 εκατ. ελβετικών φράγκων, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα, σύμφωνα με την διοίκησή της.

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών λέει ότι σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα για το σύνολο της χρήσης, 50 σεντίμ ανά μετοχή, κατά 35 σεντίμ υψηλότερα σε σύγκριση με τη χρήση του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα