Deutsche Bank: 18% αύξησε τον μισθό του Ackermann

Mετά την αύξηση των κερδών της στα ύψη
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 12:28

ΚΑΤΑ 18% αύξησε πέρυσι η Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τον μισθό του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Josef Ackermann, μετά την άνοδο των κερδών της στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000.

Ο Josef Ackermann, είναι ο πιο καλοπληρωμένος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής μεταξύ των 30 εταιρειών, που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAΧ.

Ο Ackermann πήρε αποζημίωση 11,9 εκατ. ευρώ (14,4 εκατ. δολ.) συμπεριλαμβανομένου και ποσού 1,15 εκατ. ευρώ του μισθού του, 7,23 εκατ. ευρώ μπόνους σε μετρητά και περίπου 3,52 ευρώ σε μετοχές, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της τράπεζας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Ackermann είχε βγάλει το 2004, 10,8 εκατ. ευρώ.

Ο ηλικίας 58 ετών, γεννημένος την Ελβετία, Ackermann, έγινε το σύμβολο της «απληστίας» στη Γερμανία, καθώς βοήθησε στην έγκριση συνολικών μπόνους ύψους 57 εκατ. ευρώ στους μάνατζερ της Mannesmann AG, μετά την εξαγορά της από την Vodafone Group Plc το 2000, είναι ο πιο καλοπληρωμένος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής μεταξύ των 30 εταιρειών, που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAΧ. Tα έσοδά του είναι περίπου 1/3 του μεγέθους που εισπράττει ο CEO Henry Paulson, της Goldman Sachs Inc., ύψους 38,3 εκατ. δολ. και χαμηλότερα άλλων στελεχών της τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη.

Οι μετοχές της Deutsche Bank, σημείωσαν άνοδο 25% πέρυσι, υπερβαίνοντας την άνοδο 23% των 76 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο Anshu Jain, 43 ετών, επικεφαλής των πωλήσεων και των διαπραγματεύσεων, κατά πάσα πιθανότητα έβγαλε περισσότερα από τον Ackermann. Ο Jain, φέρνει τα περισσότερα χρήματα στην τράπεζα.

Από το 2002, που ο Ackermann ανέλαβε τη θέση του CEO, μείωσε κατά 22.000 τις θέσεις εργασίας, πούλησε περιουσιακά στοιχεία 17 δισ. δολ. και αναδιοργάνωσε το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής για να αυξήσει τα καθαρά κέρδη περίπου εννέα φορές, στα 3,53 δισ. ευρώ πέρυσι, από 397 εκατ. ευρώ το 2002. Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε μέχρι τα μέσα του 2010, τον Φεβρουάριο.

Η εμπλοκή του Ackermann στην έγκριση μπόνους και τη μείωση των θέσεων εργασίας, προκάλεσε τότε, με την ανακοίνωση της αύξησης των κερδών, την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Εναντι του Ackermann, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, UBS AG, Marcel Ospel, εισέπραξε 24 εκατ. ελβετικά φράγκα (18,4 εκατ. δολ.) ο CEO της Allianz AG, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Michael Diekmann, 2,4 εκατ. ευρώ.

Οι ανώτατοι εκτελεστικοί διευθυντές στην Goldman Sachs, την Merrill Lynch & Co., τη Lehman Brothers Holdings Inc., την Bear Stearns Cos., την Morgan Stanley και την Citigroup Inc., εισέπραξαν κατά μέσον όρο αποζημιώσεις 31,6 εκατ. δολ. το 2005.

Οι ανώτατοι εκτελεστικοί διευθυντές των 30 εταιρειών του δείκτη DAX, εξαιρουμένου της Deutsche Bank, κέρδισαν περίπου 3,15 εκατ. ευρώ κατά μέσον όρο το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι 16 από τους χρηματιστηριακούς οίκους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα