Ιαπωνία: Αυξήθηκαν οι τιμές γης για πρώτη φορά σε 15 χρόνια

Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 12:46

ΤΗ μεγαλύτερη αύξηση της αγοράς γης μέσα σε 15 χρόνια, σημείωσαν οι τρεις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές της Ιαπωνίας, στοιχείο, ότι η αγορά ακινήτων ανακάμπτει, καθώς η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, αναπτύσσεται.

Ο μέσος όρος των τιμών γης στο Τόκυο, την Οσάκα και την Ναγκόγια, σημείωσε αύξηση 1% το 2005, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Γης, Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα. Οι τιμές γης σε όλη τη χώρα, υποχώρησαν το ελάχιστο, από το 1991.

Η ζήτηση για γης αυξήθηκε στις μεγαλύτερες πόλεις, καθώς η Ιαπωνία είναι έτοιμη να μπει στη μεγαλύτερη μεταπολεμική περίοδο ανάπτυξης, με τις εισαγωγές τον περασμένο μήνα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε χρονικό διάστημα περίπου μιας δεκαετίας. Οι αγορές ακινήτων από τις επενδυτικές τράπεζες, όπως την Morgan Stanley και οι περίπου διπλάσιες επενδύσεις στο real estate από τις κοινοπραξίες, στο 26 από το 14 που ήταν πέρυσι, προσήλκυσαν συνταξιοδοτικά κεφάλαια και ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου σε όλη τη χώρα, οι τιμές αγοράς και ενοικίασης γης, υποχώρησαν για 15ο έτος, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από πέρυσι. Οι τιμές γης, υποχώρησαν 2,7% το 2005, από 5,6% που μειώθηκαν το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα