ΒΦΛ: Εν αναμονή των επισήμων ανακοινώσεων της διοίκησης οι εργαζόμενοι

Ψωμιάδης: «Η δικαίωση δείχνει ότι Θεσσαλονίκη χρειάζεται αγωνιστές και όχι παρατηρητές»
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 13:10

Εν αναμονή των επισήμων ανακοινώσεων της διοίκησης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Χθες το απόγευμα ανακοίνωσαν ότι με παρέμβαση του Πρωθυπουργού και έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση που είχαν από τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Γ.Καλαντζή, αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Πλέον οι εργαζόμενοι περιμένουν το επίσημο έγγραφο μετά το μεσημέρι, για να λύσουν την κατάληψη και να ξεκινήσουν την εξυπηρέτηση των παραγγελιών. Ηδη, στο εργοστάσιο υπάρχουν αποθηκευμένοι 40.000 τόνοι λιπασμάτων, 3.000 τόνοι φωσφορικών αλάτων, 1.000 τόνοι θεϊικού αργιλίου, 700 τόνοι διαφόρων οξέων και άλλα χημικά παρασκευάσματα, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωοτροφών και ως πρώτες ύλες σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας. Η συνολική αξία των αποθηκευμένων υλών ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ανακοίνωση του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρεται στο άνοιγμα του εργοστασίου και στο συμπέρασμα - όπως επισημαίνεται - ότι «η δικαίωση δείχνει ότι Θεσσαλονίκη χρειάζεται αγωνιστές και όχι παρατηρητές» και ότι «ο Κώστας Καραμανλής είναι η τελευταία μεγάλη ελπίδα για τη Θεσσαλονίκη».

«Η καταλυτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων και η αποτελεσματική υλοποίηση της πολιτικής απόφασης από τους υπουργούς Σάββα Τσιτουρίδη και Γιώργο Καλαντζή, μας δίνει αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια Θεσσαλονίκη άξια να τη ζούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα