Koστέλο (Κομισιόν): Προσοχή στο σχεδιασμό του νέου ν. Κατσέλη, θα έχει κόστος 800 εκατ. έως το 2022

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 11:12
UPD:11:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πολύπλοκο θέμα χαρακτήρισε το διάδοχο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο. Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι θεσμοί εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να προλάβουν το Eurogroup της 5ης Απριλίου και ανέφερε ότι υπάρχει η δυναμική για την επίτευξη μίας ισορροπίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές. 

Στόχος όπως είπε αφενός να ενισχυθεί η προσπάθεια εξυγίανσης των κόκκινων δανείων, αφετέρου να προστατευτούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες. Χρειάζεται όμως προσοχή στον σχεδιασμό, γιατί συν τοις άλλοις θα έχει και δημοσιονομικό κόστος: 150 εκατ. το 2019, 200 εκατ. ευρώ το 2020 και συνολικά 800 εκατ. ευρώ έως το 2022. 

Μιλώντας σε συνέδριο για την βιώσιμη ανάπτυξη, που διοργανώνει η Κομισιόν σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, ο κ. Κοστέλο ανέφερε ακόμη πως είναι παρανόηση ότι η Κομισιόν δεν έχει δώσει την απαιτούμενη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Απλώς πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία και γι’ αυτό ακριβώς η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα