ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση με εκπροσώπους Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, ιδιοκτητών βυτιοφόρων

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 16:58

Με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Μεταφορών Υγρών Καυσίμων Δ.Χ. και της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν.Αττικής, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα εξυγίανσης της αγοράς καυσίμων και αντιμετώπισης των αρνητικών φαινομένων που ενισχύουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στον χώρο.

Όπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική αδράνεια στο χώρο των καυσίμων έχει οδηγήσει σε καταστάσεις πλήρους αδιαφάνειας όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών και σε κυριαρχία ολιγοπωλιακών καταστάσεων και εναρμονισμένων πρακτικών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται ιδιαίτερα υψηλές οι τιμές των καυσίμων.

Όπως τονίστηκε υπάρχει ανάγκη επιβολής συνθηκών πλήρους διαφάνειας στη διαμόρφωση των τιμών και παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον έλεγχο των ολιγοπωλιακών συμπεριφορών σ’ όλα τα επίπεδα, και φυσικά και στους «ισχυρούς» του χώρου.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, διαπιστώνεται πλήρης αποτυχία στην εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών για τον έλεγχο της λαθρεμπορίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής που συνδέεται με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συνεχώς υπαναχωρεί σε σειρά θεμάτων (υποβολή καταστάσεων ανά δίμηνο, διασταύρωση στοιχείων πώλησης και αγοράς κ.α.)», με αποτέλεσμα -όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε- «να δημιουργείται η εντύπωση μιας "τρύπας στο πετρέλαιο"».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων περιορίζονται όλο και περισσότερο, ενώ από τα πρόστιμα που έχουν επιβάλλει τα ΚΕΔΑΚ, κανείς δεν γνωρίζει ποια και πόσα έχουν πραγματικά πληρωθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα