Σταθεροποιητικές τάσεις στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο νέο νέο 10ετές αλλά και στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, καθώς τον Απρίλιο λήγει το παλαιό διετές ομόλογο. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα για μία ακόμη συνεδρίαση, αγγίζοντας τα 61 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, στο 3,74%, με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στις 364 μονάδες βάσης, καθώς διευρύνθηκε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς.
Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινήθηκε στο 2,59% και του επταετούς(λήξης το 2025) στο 2,94%. Σε μια ένδειξη του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα, εν όψει της λήξης της παλαιάς διετίας σε 20 ημέρες, η απόδοση του ομολόγου ωρίμανσης το 2022 παρέμεινε κάτω από το 2%.
Στην ευρύτερη Ευρωζώνη, οι ενισχυμένες προσδοκίες για καθυστέρηση της ημερομηνίας του Brexit περιόρισαν το ενδιαφέρον για το «καταφύγιο» του ευρωπαϊκού χρέους. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διευρύνθηκε σε υψηλά μιάμισης εβδομάδας, στο 0,124%.
naftemporiki.gr