Στερλίνα: Ασανσέρ η ισοτιμία, στα ύψη ο τζίρος

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 17:55
UPD:17:57
REUTERS/DADO RUVIC

Ασανσέρ θυμίζει για πολλοστή φορά η ισοτιμία της στερλίνας, καθώς το βρετανικό νόμισμα επηρεάζεται από κάθε εξέλιξη στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Σήμερα η ισοτιμία έχει κινηθεί από τα 1,3311 δολάρια έως τα 1,3260 δολάρια, καθώς η Τερέζα Μέι παλεύει να φέρει τη συμφωνία της στη Βουλή, αλλά και περιμένει την απάντηση των Ευρωπαίων στο αίτημα για αναβολή του Brexit.

Η αγορά εμφανίζεται πεπεισμένη ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν την αναβολή, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι θέλουν αυτή να συνοδεύεται από αυστηρούς όρους. 

Αυτή τη στιγμή η στερλίνα βρίσκεται σε τροχιά υποτίμησης. Τα υψηλά της ημέρας τα είχε αγγίξει το μεσημέρι , όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα στιοχεία, που έδειξαν ότι οι  Βρετανοί εργοδότες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις προσλήψεις με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και τρία χρόνια. 

Νωρίς το πρωί ήταν και πάλι υπό πίεση, καθώς οι αγορές προσπαθούσαν να χωνέψουν την απόφαση του προέδρου της Βουλής, ότι η συμφωνία της Μέι δεν μπορεί να κατατεθεί για τρίτη φορά στη Βουλή, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις σε αυτή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της CLS ο όγκος συναλλαγών της στερλίνας στην αγορά συναλλάγματος έχει εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τα διάφορα σενάρια για την έκβαση του Brexit. O μέσος ημερήσιος τζίρος έχει ξεπεράσει ακόμη και εκείνον νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, με έντονη διακύμανση, όπως είναι η λίρα Τουρκίας και το ρεάλ Βραζιλίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα