H Seanergy αισιόδοξη για την αγορά των capes

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 15:25
UPD:15:30
seanergymaritime.com

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Αυξημένο κύκλο εργασιών στα  27 εκατ. δολάρια, έναντι 24,3 εκατ. δολαρίων του τέταρτου τριμήνου του 2017 παρουσίασε για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime Holdings Corp, η διοίκηση της οποία παραμένει αισιόδοξη για την αγορά των capes παρά την προσωρινή πτώση των ναύλων.

Οι προσαρμοσμένες καθαρές ζημίες της Seanergy, αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, στα 2,8 εκατ. δολάρια, έναντι 0,1 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) μειώθηκαν στα 6,3 εκατ. δολάρια, έναντι 7,8 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο 2017

Σε επίπεδο έτους πάντως τα αποτελέσματα για την Seanergy ήταν καλυτέρα καθώς ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε το 2018, στα  91,5 εκατ. δολάρια, έναντι 74,8 εκατ. δολαρίων για το έτος 2017, οι προσαρμοσμένες καθαρές ζημιές μειώθηκαν ελαφρώς στα 13,8 εκατ. δολάρια, έναντι καθαρών ζημιών ύψους 14,6 εκατ. δολαρίων το 2017

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν στα 22,9 εκατ. δολάρια, έναντι 14,1 εκατ. δολ για το 2017 Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κατά την διάρκεια του δωδεκάμηνου του 2018, τα κέρδη του στόλου μας επωφελήθηκαν από την καλύτερη αγορά των Capesize ιδιαίτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επίσης, πετύχαμε καινοτόμες εμπορικές συμφωνίες για την εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (“scrubbers”) σε πέντε από τα πλοία μας, η εγκατάσταση των οποίων πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Μετά την ολοκλήρωση τους, ο στόλος μας θα ξεκινήσει χρονοναυλώσεις με τρεις μεγάλους ναυλωτές χύδην ξηρού φορτίου, με ημερήσιο ναύλο άμεσα συνδεδεμένο με τον δείκτη Capesize και διάρκεια από τρία έως πέντε έτη. Η συνολική επένδυση, θα καλυφθεί από τους ναυλωτές, και πρόκειται να ξεπεράσει τα 12,5 εκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους τόσο του εξοπλισμού όσο και της εγκατάστασης. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγισή μας στους νέους κανονισμούς είναι η πιο συνετή σε σχέση με τον ανταγωνισμό μας, καθώς αποφεύγουμε το κόστος εγκατάστασης και την αβεβαιότητα της αγοράς των καυσίμων.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από δέκα πλοία, τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1.748.581 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 10 έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ''SHIP''.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα